Helpdesk mailalias

Via de servicedesk kunt u een aanvraagformulier invullen en dit door ons laten doen. Dat is gratis en voor u de eenvoudigste manier. Voor wie het echter zelf wil doen, leggen wij hieronder uit hoe e.e.a. in z'n werk gaat.

 

In de directory /DOMAIN treft u een bestand mailalias aan. Hiermee kunt u meerdere e-mailadressen voor uw domein definiëren. Wij geven een voorbeeld zoals dit voor atz-hosting.nl zou kunnen gelden.

In ons voorbeeld zijn wij van het volgende uitgegaan:
- Wij hebben een gebruiker die het beheer doet met een echt e-mail adres: beheer@atz-hosting.nl die mail krijgt als er een mailtje wordt gezonden naar root (root is bij Linux systemen de beheerder).
- Wij hebben popaccounts voor; webmaster, postmaster en verkoop. Mail naar info@atz-hosting.nl moet naar de gebruiker verkoop.

Links staat steeds de naam welke op uw domein van toepassing is, en rechts staat waar de mailtjes voor dit alias naartoe moeten worden gezonden. Let op: de namen van de gebruikers waar naartoe moet worden gezonden moeten wel bestaan. Ook moet er sprake zijn van bestaande e-mail adressen indien er mail naar door moet worden gezonden.
Als u naar een popaccount op onze servers wilt laten verwijzen, dan moet deze wel bestaan. U kunt deze NIET zelf maken. U dient deze via de servicedesk aan te vragen. Dit is gratis tot het maximum wat uw contract toestaat. Hierna moet u per account betalen. De kosten kunt u terug vinden in het algmene deel van onze site, t.w. onder ALGEMEEN.

# Hier komen uw mailaliases
# zorgt u ervoor dat er geen lege enters in deze file staan
root@atz-hosting.nl beheer@atz.nl
webmaster@atz-hosting.nl webmaster
postmaster@atz-hosting.nl postmaster
info@atz-hosting.nl verkoop
verkoop@atz-hosting.nl verkoop
jan@atz-hosting.nl jan@atz.nl
hostmaster@atz-hosting.nl hostmaster
@atz-hosting.nl postmaster

Er mag slechts 1 spatie staan tussen de naam van het alias en het e-mail adres waar naartoe moet worden gezonden. Wij adviseren u om uitsluitend met kleine letters te werken en zeer zeker niet met spaties in namen. Ook mogen er geen lege regels blijven staan.

Het wijzigen van dit bestand kan via telnet. Telnet wordt standaard op iedere Windows 95/98 computer meegeleverd. U kunt dit starten door in de windows directory te dubbelklikken op het icoontje van telnet. U krijgt een scherm en kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. U komt nu in de directory waar uw bestanden staan. U tikt in cd DOMAIN en vervolgens tikt u in pico mailalias het programma PICO wordt nu gestart. U kunt door de tekst heen en weer lopen door gebruik te maken van de pijltjestoetsen. Zodra u klaar bent met de wijzigingen drukt u op de CONTROL toets en tegelijkertijd op de X. Als u de wijzigingen op wilt slaan tikt u op de Y en u bevestigt de bestandsnaam met enter. Om de verbinding te verbreken tikt u exit en vervolgens sluit u telnet.